Noi licitaţii pentru proiectul finanţat de Uniunea Europeană

Proiectul privind “Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, judeţul Sibiu” finanţat de Uniunea Europeană se află în stadiu final în ceea ce priveşte procedura de achiziţie şi de contractare. Mai sunt 3 contracte care trebuie încheiate, primul privind reţelele de apă şi canalizare din Dumbrăveni şi Agnita, celelalte 2 privind staţiile de tratare, respectiv epurare din cele două oraşe: Agnita şi Dumbrăveni.

“În ceea ce priveşte lucrările din municipiul Mediaş, contractul pentru staţia de epurare este momentan suspendat din cauza unei contestaţii care a fost respinsă de către Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor, dar contestatarul a acţionant în faţa justiţiei motiv pentru care vom avea pe data de 17 noiembrie o înfăţişare la Curtea de Apel.

Pentru staţia de tratare din Mediaş, luni vom finaliza raportul procedurii, urmând ca în cursul săptămânii viitoare să anunţăm câştigătorul. Pentru contractul de reţele în data de 16 noiembrie va avea loc deschiderea ofertelor.

Sperăm ca până la sfârşitul anului să se încheie toate contractele, iar începând cu anul 2010 să demarăm lucrările” a declarat dl Bucşe Virgil, director general al societăţii Apa Târnavei Mari.