S-a semnat contractul pentru modernizarea staţiei de epurare din Mediaş

Compania „Apa Târnavei Mari” S.A., operator regional de apă şi apă uzată pentru nord-estul judeţului Sibiu, anunţă semnarea contractului pentru modernizarea staţiei de epurare din Mediaş din cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, jud. Sibiu”.

Acest Proiect, aprobat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu (axa prioritară 1 – Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată), are o valoare de 307.837.654 lei, fiind cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene cu suma de 261.662.005 lei.

În cadrul acestui Proiect, s-a semnat în data de 09.12.2009, contractul de lucrări „Lucrări la staţia de epurare în municipiul Mediaş”, în valoare de 59.840.339 lei, din care 48.333.042 lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune.

În cadrul acestui contract, staţia va fi reabilitată şi extinsă prin construcţia de noi unităţi de epurare. Noua staţie este prevăzută cu 3 trepte de epurare, mecanică, biologică şi de tratare a nămolului. Laboratorul staţiei va fi utilat pentru a putea efectua analizele în cadrul staţiei şi în câmp pentru indicatorii prevăzuţi în standardele şi normele în vigoare. Staţia va derula procese moderne de epurare a apei uzate şi va fi dotată cu un sistem automat complet, conectat la sistemul SCADA pentru a permite funcţionarea, controlul şi monitorizarea procesului de epurare.

Avantajele implementării acestui contract sunt conformarea cu standardele de epurare ale Directivei 91/271/CEE, îmbunătăţirea calităţii mediului şi a standardului de viaţă al populaţiei din regiunea Mediaş.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică deschisă, consultantul de supervizare al lucrărilor fiind C. & S. Di Giuseppe Ingegneri Associati S.R.L. din Palombaro, Italia, iar constructorul care va executa lucrările este Hochtief Construction AG din Essen, Germania. Durata de desfăşurare a contractului este de 45 de luni, din care 33 de luni sunt alocate proiectării şi execuţiei lucrărilor, iar 12 luni notificării eventualelor defecte.

„Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.