Echipamente noi

Compania „Apa Târnavei Mari” S.A., operator regional de apă şi apă uzată pentru nord-estul judeţului Sibiu, anunţă semnarea contractului de achiziţii „Autocurăţitoare, CCTV, echipament detectare pierderi din reţele de apă” şi livrarea echipamentului de detectare a pierderilor de apă din reţele. Contractul de achiziţii face parte din proiectul „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, jud. Sibiu”.

Acest Proiect, aprobat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu (axa prioritară 1 – Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată), are o valoare de 307.837.654 lei, fiind cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene cu suma de 261.662.005 lei.

În cadrul acestui Proiect, s-a semnat în data de 20.09.2010 contractul „Autocurăţitoare, CCTV, echipament detectare pierderi din reţele de apă”, în valoare de 2.297.000 lei. În data de 10 decembrie a.c., a fost livrată prima tranşă de echipament constând din: furgonetă, locator acustic de pierderi, corelator digital pentru localizarea pierderilor din conductele de apă, loggeri de zgomot wireless pentru monitorizarea zonală acustică şi localizarea pierderilor, locator de trasee multifrecvenţă, locator feromagnetic de capace îngropate, în valoare totală de 163.000 fără TVA.

Contractul prevede achiziţionarea de echipamente, împreună cu serviciile aferente livrării echipamentelor, respectiv de punere în funcţiune, instruirea echipei responsabile din cadrul operatorului, service, asistenţă tehnică şi revizie în perioada de garanţie a echipamentelor livrate.

Avantajul acestui contract este asigurarea condiţiilor pentru implementarea unui management eficient al pierderilor din reţeaua de distribuţie a apei potabile şi al reţelei de canalizare.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică deschisă Asocierii dintre Leader Eco SRL şi EE Test Timişoara, iar durata de desfăşurare a acestuia este de 31 de luni începând cu data de 06.10.a.c.. Garanţia acordată de furnizor pentru produsele care fac obiectul contractului este de 24 de luni.

„Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.