S-a semnat contractul pentru modernizarea Staţiei de Tratare din Municipiul Mediaş

Compania „Apa Târnavei Mari” S.A., operator regional de apă şi apă uzată pentru nord-estul judeţului Sibiu, anunţă semnarea contractului pentru modernizarea captării de suprafaţă şi a staţiei de tratare din municipiul Mediaş în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, jud. Sibiu”.

Acest Proiect, aprobat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu (axa prioritară 1 – Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată), are o valoare de 307.837.654 lei, fiind cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene cu suma de 261.662.005 lei.

În cadrul acestui Proiect, s-a semnat în data de 22.11.2010 contractul „Lucrări la captarea de suprafaţă şi staţia de tratare în Municipiul Mediaş”, în valoare de 42.528.956 lei, din care 34.350.638 lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune.

Contractul prevede reabilitarea sistemului de captare şi modernizarea Stației de tratare din Mediaş. Se va construi o nouă staţie de pompare a apei brute (300 l/s), cu efect de economisire a energiei electrice, se vor reabilita si extinde etapele de pretratare, coagulare, floculare, decantare, se vor reabilita filtrele şi procesul de spălare în contracurent a acestora, se va reabilita şi modifica întreg sistemul de dezinfecţie. Procesul tehnologic de tratare a apei va fi complet automatizat, conectat la sistemul SCADA, pentru a permite funcţionarea, controlul şi monitorizarea în întregime a procesului de tratare.

Avantajele implementării acestui contract sunt conformarea cu Directivele 98/83/EC şi 60/2000/CE privind apa potabilă, îmbunătăţirea calităţii mediului şi a standardului de viaţă al populaţiei din regiunea Mediaş.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică deschisă, consultantul de supervizare al lucrărilor fiind C. & S. Di Giuseppe Ingegneri Associati S.R.L. din Palombaro, Italia, iar constructorul care va executa lucrǎrile este reprezentat de Asocierea dintre S.C. Veolia Water Solutions&Technologies Romania S.R.L., OTV France, Paris şi S.C. Aldona S.R.L., Copşa Mică. Durata de desfăşurare a contractului este de 36 de luni, din care 24 de luni sunt alocate proiectării şi execuţiei lucrărilor, iar 12 luni notificării eventualelor defecte.

„Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.