Statii noi de tratare pentru regiunile Agnita si Dumbraveni

Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică deschisă, consultantul de supervizare al lucrărilor fiind C. & S. Di Giuseppe Ingegneri Associati S.R.L. din Palombaro, Italia, iar constructorul care a executat lucrǎrile, Tecnicas de Desalinizacion de Aguas S.A. (Tedagua) din Madrid, Spania.

Pentru regiunea Dumbrăveni, contractul a prevăzut reabilitarea frontului de captare a apei, înlocuirea conductei de aducţiune de 1,845 km între frontul de captare şi staţia de tratare, precum și o staţie reabilitată şi modernizată cu un nou sistem de tratare a apei în vederea eliminării fierului şi manganului în exces, deservind locuitorii din Dumbrăveni şi Hoghilag, iar, în viitor, și pe cei din Ernea şi Şaroş pe Târnave.
Pentru regiunea Agnita, s-a reabilitat și extins pe o lungime de 38,627 km o conductă de aducţiune între staţia de tratare de la Arpășel şi rezervorul din Agnita și

s-a construit o nouă staţie de tratare pe vechiul amplasament al staţiei din Arpăşel, care derulează procese moderne de tratare a apei, pentru a deservi locuitorii din Agnita, comuna Bîrghiş şi pe cei de pe întreg traseul conductei de aducţiune : Arpaşu de Sus, Arpaşu de Jos, Cîrţişoara, Cârţa, Nou Român, Săsăuş, Chirpăr, Vărd, Veseud, Nocrich, Marpod

Procedeul de tratare al stațiilor este complet automatizat, conectat la sistemul SCADA, pentru a permite funcţionarea, controlul şi monitorizarea în întregime a procesului. Prin implementarea acestui contract, s-a obținut îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei serviciilor de tratare, optimizarea capacităţii şi a performanţei staţiilor. Din perspectiva beneficiilor pentru populaţie, avantajul este asigurarea de apă potabilă corespunzătoare calitativ şi cantitativ standardelor UE, cu impact direct asupra îmbunătăţirii calităţii vieţii şi a stării de sănătate a populaţiei din zonele deservite.

Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune

Emis de Biroul Relații Publice și Comunicare
Tel : 0269.841.425 Fax : 0269.845.677
iulia.tarnu@apatarnavei.ro
www.apatarnavei.ro