Sesiune de comunicări și Ziua Porţilor Deschise la Staţia de Tratare a Apei din Mediaş

Operatorul „Apa Târnavei Mari” sărbătorește anul acesta Ziua Mondială a Apei, prin participarea la sesiunea de comunicări „Apa-sursa vieții”, care va avea loc în data de 19.03.a.c., la Școala gimnazială „C.I. Motaș” din Mediaș, în cadrul unui parteneriat între școlile gimnaziale din zonă (Mediaș – inclusiv Clubul Copiilor, Bazna, Ighiș) și operatorul regional „Apa Târnavei Mari”. În cadrul sesiunii, operatorul va prezenta proiectul european POS Mediu cu rezultatele și beneficiile sale.

În 20.03.a.c., operatorul va organiza Zilei Porților Deschise pentru cei mai tineri dintre consumatori – preșcolari și elevi ai ciclului primar de la grădinițele și școlile din oraș, la cea mai modernă stație de tratare a apei din România.

Evenimentul va fi marcat de dl. director general, ing. Virgil Bucşe, care va susţine declaraţii de presă, la orele 10.00 şi va însoţi reprezentanţii presei într-o vizită a staţiei.

Turul staţiei se face în grupuri organizate, copiilor li se va explica parcursul apei de la captare la robinetele de acasă. La finalul turului, tinerii vizitatori vor avea ocazia să deguste produsul finit, apă tratată de calitate superioară, potabilizată prin cele mai moderne tehnologii disponibile.

Staţia a fost realizată în cadrul proiectului POS Mediu „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, jud. Sibiu”, cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, asigurând furnizarea apei potabile la standarde europene pentru cca.50.000 de locuitori.

Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune

Emis de Biroul Relații Publice și Comunicare
Tel :0269.841.425 Fax : 0269.845.677
iulia.tarnu@apatarnavei.ro
www.apatarnavei.ro