S-a semnat contractul pentru modernizarea reţelelor de apă şi apă uzată din Agnita şi Dumbrăveni

Compania „Apa Târnavei Mari” S.A., operator regional de apă şi apă uzată pentru nord-estul judeţului Sibiu anunţă semnarea contractului de lucrări în vederea reabilitării şi extinderii reţelelor de apă şi apă uzată în oraşele Agnita şi Dumbrăveni în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, jud. Sibiu”.

Acest Proiect, aprobat în cadrul Programului Operational Sectorial Mediu (axa prioritară 1 – Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată), are o valoare de 307.837.654 lei, fiind cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene cu suma de 261.662.005 lei.

În cadrul acestui Proiect, a fost semnat în data de 03.06.2010 contractul de lucrări „Reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a apei şi de canalizare menajeră în oraşele Agnita şi Dumbrăveni”, contract în valoare de 22.070.897 lei, din care 17.826.664 lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune.

Acest contract prevede reabilitarea reţelei de apă din Dumbrăveni pe o lungime de 1317 m, iar a reţelei din Agnita pe lungimea de 6969 m, reabilitarea a două rezervoare de înmagazinare apă potabilă, reabilitarea şi extinderea reţelelor de canalizare menajeră: extindere în Dumbrăveni pe o lungime de 12195 m, reabilitare şi extindere în Agnita pe o lungime de 11947 m.

Avantajele implementării acestui contract constau în asigurarea distribuţiei de apă potabilă corespunzătoare din punct de vedere calitativ/cantitativ standardelor UE pentru locuitorii din Agnita şi Dumbrăveni şi creşterea ratei de acoperire cu servicii de apă şi apă uzată.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică deschisă, consultantul de supervizare al lucrărilor fiind C. & S. GIUSEPPE INGEGNERI ASSOCIATI S.R.L. din Palombaro, Italia, iar constructorul care va executa lucrările este S.C. HIDROCONSTRUCŢIA S.A. Bucureşti – Lider de asociere, S.C. DAFORA S.A. Mediaş, S.C. FLOWTEX TECHNOLOGY Mediaş S.A. Durata contractului este de 36 de luni, termenul de derulare al lucrărilor este de 24 de luni, cu o perioadă de notificare a defectelor de 12 luni.

„Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.”