Ziua Mondială a Apei 2011

Ziua Mondială a Apei a fost sărbătorită în 2011 la Centrul de Documentare şi Informare al Şcolii Naţionale de Gaz din Mediaş.

Evenimentul, iniţiat şi sponsorizat de compania de apă, a implicat elevi din ciclul liceal şi gimnazial din municipiul Mediaş şi s-a axat pe promovarea proiectului „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, judeţul Sibiu”- cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, al cărui beneficiar este operatorul regional „Apa Târnavei Mari”.

Au avut loc prezentări cu privire la beneficiile Proiectului, obiectivele acestuia, importanţa protejării surselor de apă şi utilizarea nămolurilor rezultate din epurare în agricultură, urmate de premierea celor mai frumoase desene pe tema importanţei apei, realizate de elevii din ciclul gimnazial. Elevii de liceu au prezentat o scenetă pe tema poluării apei, iar în final, au completat rebusuri pe tema apei şi a proiectului, iar, cei mici au fost testaţi de cei mari pe tema cunoştinţelor despre proiect şi operatorul lor de apă.