SCADA încheie seria de achiziții în cadrul Proiectului

Compania „Apa Târnavei Mari” S.A., operator regional de apă şi apă uzată pentru nord-estul judeţului Sibiu, anunţă demararea contractului în vederea instalării și punerii în funcțiune a sistemelor de debitmetre și SCADA în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, jud. Sibiu”.

Acest Proiect, aprobat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu (axa prioritară 1 – Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată), are o valoare de 307.837.654 lei, fiind cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene cu suma de 261.662.005 lei.

În cadrul acestui Proiect, s-a semnat în data de 21.03.2012, contractul de lucrări „Achiziția și instalarea de debitmetre pentru rețelele de apă potabilă și sisteme SCADA”, în valoare de 2.757.442,63 lei, fără TVA.

SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition System) este un sistem centralizat de control industrial alcătuit din sisteme de computere care monitorizează și controlează procese tehnologice sau o infrastructură. Operatorul va beneficia de două dispecerate SCADA care vor monitoriza stații de pompare apă potabilă, stații de pompare apă uzată, trei stații de epurare și trei stații de tratare aferente celor trei localități ale proiectului, puncte de monitorizare debite și presiuni, rezervoare, stații de clorinare amplasate pe rețelele de alimentare cu apă, în toate cele trei localități ale proiectului sau în localități afiliate.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică deschisă, consultantul de supervizare al lucrărilor fiind C. & S. Di Giuseppe Ingegneri Associati S.R.L. din Palombaro, Italia,iar operatorul economic care va implementa SCADA este Electromatic Systems S.R.L. din Brașov, România. Ordinul de începere a fost emis în 11.04.2012. Durata de desfăşurare a contractului este de 23 de luni, din care 11 luni sunt alocate execuţiei lucrărilor, iar 12 luni notificării eventualelor defecte.

Emis de Serviciul Relaţii Publice
Tel: 0269/841.425 int. 34 Fax: 0269/834.270
office@apatarnavei.ro
www.apatarnavei.ro

„Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.