Surse de apă, staţii de tratare şi conductă de aducţiune în Agnita şi Dumbrăveni

Denumire contract: Surse de apă, staţii de tratare şi conductă de aducţiune în Agnita şi Dumbrăveni
Cod contract: SI-AG-DU-WORKS- P&DB-1Pa
Nr. contract/Data: 10/26.08.2010
Valoare: 29.847.702 lei
Operator: Tecnicas de Desalinizacion de Aguas S.A. (Tedagua) Madrid, Spania

 

Populaţie beneficiară Agnita: 10.375 locuitori,  populaţie beneficiară Dumbrăveni: 6.645 locuitori.

În data de 26.08.2010, a fost semnat contractul de lucrări „Surse de apă, staţii de tratare şi conductă de aducţiune în Agnita şi Dumbrăveni”, contract în valoare de 29.847.702 lei, din care 24.107.989 lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune.

Pentru regiunea Dumbrăveni, contractul prevede reabilitarea a 8 puţuri, înlocuirea conductei de aducţiune între puţuri şi staţia de tratare, reabilitarea staţiei de tratare de la Dumbrăveni, un nou sistem de tratare al apei în vederea eliminării fierului şi manganului în exces. Pentru regiunea Agnita, se va construi o nouă staţie de tratare pe vechiul amplasament al staţiei din Arpăşel, care va derula procese moderne de tratare a apei. De asemenea, se va reabilita şi extinde conducta de aducţiune între staţia de tratare şi rezervorul din Agnita pe o lungime de aprox. 36 km.
Prin implementarea acestui contract, din punct de vedere operaţional se vor obţine îmbunătăţirea procesului de tratare a apei, îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei serviciilor de tratare, optimizarea capacităţii şi performanţei staţiilor. Din perspectiva beneficiilor pentru populaţie, avantajul este asigurarea de apă potabilă corespunzătoare calitativ şi cantitativ standardelor UE pentru locuitorii din regiunile Agnita şi Dumbrăveni, cu impact direct asupra îmbunătăţirii calităţii vieţii şi a stării de sănătate a populaţiei din zonele deservite.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică deschisă, consultantul de supervizare al lucrărilor fiind C. & S. Di Giuseppe Ingegneri Associati S.R.L. din Palombaro, Italia, iar constructorul care va executa lucrările este Tecnicas de Desalinizacion de Aguas S.A. (Tedagua) din Madrid, Spania. Durata de desfăşurare a contractului este de 42 de luni, din care 30 de luni sunt alocate proiectării şi execuţiei lucrărilor, 12 luni notificării eventualelor defecte.