Staţii de epurare în oraşele Agnita şi Dumbrăveni

Denumire contract: Staţii de epurare în oraşele Agnita şi Dumbrăveni
Cod contract: SI-AG-DU- WORKS P&DB-1Pb
Nr. contract/Data: 14/28.09.2010
Valoare: 35.517.929 lei
Operator: Asocierea dintre Eptisa Servicios de Ingenieria S.L. şi Aqualia Infraestructuras S.A. din Madrid, Spania

 

Populaţie beneficiară Agnita: 10.375 locuitori,  populaţie beneficiară Dumbrăveni: 6.645 locuitori.

În data de 28.09.2010, a fost semnat contractul de lucrări „Staţii de epurare în oraşele Agnita şi Dumbrăveni”, în valoare de 35.517.929 lei, din care 28.687.831 lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune.

Pentru regiunea Agnita, contractul prevede construirea unei staţii de epurare localizate la intrarea în oraş dinspre Sibiu. Pentru regiunea Dumbrăveni, se va construi o staţie de epurare localizată la intrarea în oraş dinspre Mediaş. Staţiile sunt prevăzute cu două trepte de tratare, mecanică şi biologică. Ambele staţii vor derula procese moderne de epurare a apei uzate şi vor fi dotate cu un sistem automat complet, conectat la sistemul SCADA pentru a permite funcţionarea, controlul şi monitorizarea procesului de epurare.

Avantajele implementării acestui contract sunt conformarea cu standardele de epurare ale Directivei 91/271/CEE, îmbunătăţirea calităţii mediului şi a standardului de viaţă al populaţiei din regiunile Agnita şi Dumbrăveni, depozitarea în siguranţă a nămolului, în conformitate cu Directiva 86/278/CEE.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică deschisă, consultantul de supervizare al lucrărilor fiind C. & S. Di Giuseppe Ingegneri Associati S.R.L. din Palombaro, Italia, iar constructorul care va executa lucrările este reprezentat de Asocierea dintre Eptisa Servicios de Ingenieria S.L. şi Aqualia Infraestructuras S.A. din Madrid, Spania. Durata de desfăşurare a contractului este de 36 de luni, din care 24 de luni sunt alocate proiectării şi execuţiei lucrărilor, iar 12 luni notificării eventualelor defecte.